W dniach 20-22.06.2012 r. w Zamościu odbyły się XXV Mistrzostwa Polski Energetyków w Tenisie Ziemnym.

Spółkę reprezentowali Waldemar Butanowicz, Marek Bołszuk i Adam Spyra. Mamy czym się pochwalić. Nasi tenisiści pokonali zawodników sektora energetycznego z całej Polski zajmując same zaszczytne miejsca . I miejsce w kategorii + 45 zajął Waldemar Butanowicz, natomiast w debla nasz tenisowy duet Waldek i Marek zajęli II miejsce.  Reprezentanci naszej Spółki niewątpliwie byli w bardzo dobrej formie i kondycji fizycznej. Waldek nie miał sobie równych, wygrywał mecze jeden za drugim, przejmując dowodzenie w swojej kategorii wśród startujących. Nie było łatwo. Graliśmy od rana do wieczora. Rozegrałem w tym upale rekordową ilość meczy, jak na jeden turniej bo aż 10. W finale ograłem mojego konkurenta z wynikiem 6:2, 6:2, ale tak fatalnego widowiskowo meczu jeszcze nie zagrałem. Przeciwnik grał same wysokie piłki na zmęczenie przeciwnika, niestety jego taktyka okazała się nietrafioną – mówi Waldemar Butanowicz.  Niewątpliwie atrakcją całego wydarzenia był przepięknie odrestaurowany, wieczorową porą podświetlony rynek w Zamościu, który nasi tenisiści mogli podziwiać po całodziennych zmaganiach na korcie. Dziękujemy naszym kolegom za reprezentowanie naszej Spółki, za zdobycie imponujących wyników w turnieju i życzymy dalszych sukcesów sportowych.(epl)