W czwartek, 14 stycznia pod hasłem TWOJA KREW MOJE ŻYCIE, odbyła się dedykowana Marcinowi Rożkowi, pracownikowi SEJ S.A. Akcja Krwiodawstwa.

Do poboru krwi zgłosiło się 28 osób, z czego materiał oddało 21 osób co daje 4,950 l krwi, w tym krew na potencjalnych dawców szpiku oddało 6 osób.  Oznacza to, że ludzie chętnie niosą pomoc chorym i oddają krew, której nie można wyprodukować. Akcja skierowana była do pracowników całej Grupy Spółki Energetycznej „Jastrzębie” S.A.  Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy oddali krew dla Marcina. Może ona być źródłem leku dla wszystkich potrzebujących. Jeśli SEJ może chociaż w małym stopniu przyczynić się i uratować ludzkie życie organizując akcje krwiodawstwa, jestem za tym aby takie przedsięwzięcie wpisało się na stałe w kalendarz Spółki – powiedział Prezes Zarządu SEJ S.A. Sylwester Żyła podsumowując przedsięwzięcie.