W dniach 13 - 16.06.2013 r. odbyły się XXVI Mistrzostwa Polski Energetyków w tenisie ziemnym w Szczyrku. Spółkę reprezentowali Waldemar Butanowicz i Marek Bołszuk.

Mamy czym się pochwalić,  Waldemar Butanowicz, najlepszym zawodnikiem tegorocznych Mistrzostw Polski Energetyków w tenisie ziemnym. Zdobył I miejsce wśród reprezentantów z branży, z całej Polski. Dobra forma i bardzo dobre przygotowanie techniczne pozwoliły Waldkowi ograć  przeciwników z którymi musiał się zmierzyć a w finale pokonać swojego rywala z Legnicy z wynikiem 6:3, 6:2.  Przedsięwzięcie miało na celu popularyzację tenisa ziemnego wśród pracowników sektora energetycznego jako jednej z form aktywnego wypoczynku. Organizatorem XXVI Mistrzostw Polski Energetyków była Federacja Sportowa „Energetyk”.