5-8 stycznia 2012r. w Istebnej na „Złotym Groniu” odbyły się XIII Mistrzostwa Polski Energetyków w Narciarstwie Alpejskim, których organizatorem była Federacja Sportowa „ENERGETYK” z Warszawy. Patronat sportowy nad przedsięwzięciem objęła firma Blizard SKI, natomiast organizacyjny Polski Związek Narciarski.

Coroczne Mistrzostwa cieszyły się jak zwykle dużym zainteresowaniem. Do rywalizacji przystąpiło 177 uczestników z 23 firm branży energetycznej z całego kraju. Naszą Spółkę reprezentowali bohaterowie fotografii z kalendarza SEJ S.A. na 2012 r. i nie tylko: Waldemar Butanowicz - kierowca-mechanik w Centrum Zarządzania, Adam Wieczorek - starszy elektromechanik przyrządów aparatury cieplnej – I automatyk w EC „Moszczenica”, Marek Bołszuk - starszy inspektor Wydziału Zabezpieczenia Ruchu i Remontów w Centrum Zarządzania, Stanisław Baran - operator nastawni blokowych w EC „Moszczenica”, Piotr Antos - starszy operator nastawni i obsługi rozdzielni WN w EC „Moszczenica”. Mistrzostwa zdominowała ekipa z TAURONU Wytwarzanie S.A. z Katowic, zajmując I miejsce na podium w klasyfikacji drużynowej.

Ewa Pacześny Lach